Den helt nye PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT er den ultimate sportsmodellen. Stilen, funksjonene og den eksklusive motoren frister til å sette seg inn bak rattet, der en ny og intens kjøreopplevelse venter.

SPENSTIG DESIGN

EN BIL SOM BLIR LAGT MERKE TIL

Forelsk deg i de uforglemmelige kurvene til den nye PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT. En ny og sportslig front kombinert med en skinnende sort vertikal grill, en rød nedre støtfanger og spesialdesignende luftinntak gjør dette til en bil du kommer til å bli lagt merke til i.

For den som ønsker å fremheve looken ytterligere, kan PEUGEOT 308 GTi PEUGEOT-signatur i rødt og GTi-logoer suppleres med en stilig, tofarget «Coupe Franche»-lakk i Magnetic Blue og Perla Nera Black.  De sportslige detaljene understreker modellens temperament og gemytt og inspirerer til spennende kjøreopplevelser.

KJENNER DU SUGET I MAGEN?

DENNE MÅ BARE PRØVES!

308 GTi by PEUGEOT SPORT er utstyrt med Driver Sport-pakke og et ESP-system som kan slås av og på, som forsterker og forbedrer en allerede dynamiske kjøreopplevelse. Og det er bare noen av de mange funksjonene du kan nyte godt av når du sitter bak rattet i PEUGEOT i-Cockpit®.

INTERIØR MED RENE LINJER

PEUGEOT 308 GTi sportslige karakter skinner elegant gjennom i interiøret, som går i rødt og antrasittsort. Blant detaljene kan vi nevne rattet i fullnarvet skinn med stikninger i GTi sin røde signaturfarge og dørene med PEUGEOT SPORT-detaljer i aluminium.

ALLTID PÅ NETT

Finn enkelt fram til bestemmelsesstedet med 3D-navigasjon i sanntid på den kapasitive berøringsskjermen og dra nytte av Mirror Screen Triple Play-funksjonen, som gir tilgang til et hav av nettbasert informasjon.

PEUGEOT SPORT SLIK VI KJENNER DEM: PRESISJON OG VEIGREP

INTENSE OPPLEVELSER

 De imponerende egenskapene til den helt nye PEUGEOT 308 GTi er utviklet i samarbeid med PEUGEOT SPORT (bremsekalipere, 380 mm bremseskiver, sportsoppheng som er 11 mm lavere enn vanlig, og Torsen®-differensialsperre). Kombinert med Driver Sport-pakken, som er standardutstyr, gir dette en frisk og spennende kjøreopplevelse. Du kan selvsagt også glede deg over siste nytt innen teknologi, med blant annet smarte førerassistentsystemer som hjelper deg hver kilometer av veien.

LA KREFTENE VISE VEI

Den flunkende nye PEUGEOT 308 GTi 270 by PEUGEOT SPORT er utstyrt med en eksklusiv 6-trinn manuell THP 270 hk S&S motor med en kompromissløs ytelse som er en sportsbil verdig.

HØY YTELSE I ALLE LEDD

Kombinasjonen full-LED-hovedlykter, blinklys som rullerer mot yttersidene av bilen, og den nye Coupe Franche-lakken i Magnetic Blue og Perla Nera Black understreker den kraftfulle stilen. GTi-detaljene, som de røde firestemplede bremsekaliperne  og 380 mm store bremseskivene med PEUGEOT SPORT-signaturen bak de brede 19-tommers Carbon-felger i aluminium, gjør dette til en unik bil. Gjør deg klar til en helt ny kjøreopplevelse!

ALLTID KLAR FOR EN UTFORDRING

Med sine dynamiske linjer viser Peugeot 308 GTi by PEUGEOT SPORT med all tydelighet at den er klar for nye utfordringer og følelsesladde opplevelser. Bilens gemytt understrekes av en blank sort vertikal grill med PEUGEOT-signatur i rødt og en spesialdesignet nedre støtfanger, samt brede luftinntak med doble eksosrør som understreker ytelse.

EN KUPÉ TIL GLEDE FOR BILENTUSIASTENE

Det er mye å fryde seg over i kupeen til Peugeot 308 GTi by PEUGEOT SPORT.
Detaljene er gjennomsyret av sportslig eleganse: ratt av fullnarvet skinn med røde stikninger og GTi-detaljer, pedaler og fotstøtte i rustfritt stål og dører med PEUGEOT SPORT-detaljer i aluminium.
Fargeskjemaet i interiøret er antrasittsort med lekre røde stikninger.  Setetrekkene av skinn, tekstil og alcantara understreker det sportslige uttrykket. Så sett deg godt til rette i det perfekt utformede bøttesetet og ta inn veien og kjøreturen med alle sanser.

PEUGEOT i-COCKPIT® EN NY TILNÆRMING TIL BILKJØRING

SKJERP SANSENE

Ta plass i en bil litt utenom det vanlige. 308 GTi by PEUGEOT SPORT kan lokke med en unik PEUGEOT i-Cockpit®. Når du setter deg inn bak det kompakte rattet  er det bare å følge intuisjonen og ta i bruk sansene: Den kapasitive berøringsskjermen og headup-instrumentpanelet gir deg en mer finslipt og presis kjøreopplevelse enn noensinne.
Med Driver Sport-pakkens dynamiske egenskaper og ESP-systemet som kan slås av og på, ligger dessuten alt til rette for frydefulle opplevelser på veien, og Denon Hi-Fi sørger for at bilturen lydsettes på passende kraftig vis.

INTENSE KJØREOPPLEVELSER

Driver Sport-pakken forsterker den sportslige følelsen: Når du trykker på Sport-knappen i midtkonsollen, skifter instrumentpanelene farge fra hvitt til rødt, du får mer informasjon i det sentrale visningsfeltet (effekt, dreiemoment, ladetrykk, akselerasjon og g-krefter) motorlyden forsterkes (via lydanlegget) og gasspedalen blir mer følsom.

NETTBASERTE FUNKSJONER

Fra den heldigitale PEUGEOT i-Cockpit® har du tilgang til en lang rekke nettbaserte funksjoner.

Finn veien til bestemmelsesstedet med 3D-navigasjon i sanntid på den kapasitive berøringsskjermen, og benytt deg av Mirror Screen Triple Play-funksjonen som gir tilgang til et hav av nettbasert informasjon.

NOE FOR ALLE SANSER

Den nye PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT er like smidig på landeveien som i byen. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og de mange førerassistentsystemene kan hjelpe deg med alt fra å oppdage potensielle farer i trafikken til å parkere.
  • Sikkerhetspakken består av en aktiv filskiftevarsler, uoppmerksomhetsvarsler, automatiske nær-/fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning og fartsgrenseanbefaling.
  • Park Assist omfatter en parkeringsassistent (med aktiv luke- og tverrparkeringshjelp), aktiv blindsonevarsler og Ryggekamera med 180° visning.

TRAFIKKSKILTGJENKJENNING MED HASTIGHETSANBEFALING

Flerfunksjonskameraet gjenkjenner fartsgrenseskiltene og varsler deg om fartsgrensen via instrumentpanelet. Vi anbefaler å lagre avlesninger av fartsgrenseskilt som en ny instruksjon i fartsholderen eller -begrenseren, dersom denne er aktivert

AKTIV FILSKIFTEVARSLER

Dette førerassistentsystemet varsler deg når du krysser kjørefeltlinjen uten å ha satt på blinklyset. Varslingen med lyd og et symbol på instrumentpanelet er særlig nyttig hvis føreren er søvnig eller mister konsentrasjonen et øyeblikk. Den aktive filskiftevarsleren kan også korrigere kursen: Hvis det er fare for at bilen skal krysse kjørefeltlinjen og havne utenfor filen ved et uhell, styres bilen til motsatt side, slik at den holder seg i den opprinnelige filen.

AKTIV BLINDSONEVARSLER

308 GTi by PEUGEOT SPORT er utstyrt med til sammen fire sensorer på fremre og bakre støtfanger, som varsler deg hvis du har et kjøretøy i blindsonen på venstre eller høyre side. En varsellampe lyser da i et av sidespeilene eller i instrumentpanelet.
I tillegg til varsellampene på den siden der et kjøretøy befinner seg i blindsonen, aktiveres systemet når blinklyset settes på og bilen krysser kjørefeltoppmerkingen. Dermed kan farlige situasjoner og kollisjoner forebygges og forhindres.

FINSLIPT YTELSE

TOPPEN AV EFFEKTIVITET OG YTELSE

For å utnytte understellets potensial maksimalt er PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT utstyrt med en THP 270 S&S (Stop & Start) bensinmotor med avanserte bevegelige deler: stempler i smidd aluminium, forsterkede stempelringer og råder, polymerbelagte rådelagre, forsterkede bolter på rådene. Vi har tatt i bruk all vår ingeniørekspertise og spesialutviklet en overløpsventil for turboen (wastegate-ventil). Resultatet er en perfekt utporsjonering av de 270 hk og dreiemomentet på 330 Nm, også ved høyt turtall.

MED SOLIDITET FOR ØYE

For at den skal tåle det store dreiemomentet på opptil 330 Nm, er den manuelle 6-trinns girkassen forsterket. De to akslene og pinjongene er herdet med intens karbonitrering. Denne termokjemiske prosessen forsterker delene, både når det gjelder motstand mot slitasje og materialtretthet, gjennom å øke karbon- og nitrogeninnholdet. I tillegg er akselen som går ut fra kassen, forkortet for å bedre akselerasjonsevnen.

KLARGJORT AV PEUGEOT SPORT

SPORTSLIGE EGENSKAPER

Med soliditet i alle ledd har den nye PEUGEOT 308 GTi blitt en helt spesiell bil. De ventilerte bremseskivene foran er massive, måler hele 380 mm og i kombinasjon med kraftige firestempels kalipere med diameter på 38 og 41 mm. De presise og effektive bremseskivene bak har en diameter på 268 mm.

TAKLER ALL SLAGS TERRENG

Den vertikale fjæringen foran har modellspesifikke integrerte egenskaper: skreddersydd fjærstivhet, en kalibrert støtdemper med hydraulisk demperstopper som gir mindre støy. For å sikre et bedre samspill med bakakselen er stabilisatorstaget gjort mer fleksibelt. Tverrbjelken på bakakselen er gjort stivere, fra 30 til 500 daN/mm langs lateralaksen og fra 170 til 490 daN/mm langs vertikalaksen.                                                                          

PRESISJONSMEKANIKK

TORSEN®-DIFFERENSIALSPERRE

Den elektroniske Torsen®-differensialsperren er integrert i girkassen og garanterer optimal overføring av dreiemoment, slik at veigrepet blir perfekt i svingene.
Den elektroniske førerassistentprogramvaren er akkurat så god som du forventer av en sportslig bil som dette. Elektronikken som styrer den elektroniske førerassistentprogramvaren er spesialtilpasset til Torsen®-differensialsperren. Også styringen av antispinnfunksjonen er tilpasset for å fungere optimalt. Den mer sportslige ESP-funksjonen (elektronisk stabilitetskontroll) gir bedre manøvreringsrom og ikke minst mindre krenging på svingete veier. I tillegg har du full frihet til å slå ESP-systemet av og på når du vil.

DEN PERFEKTE TRASEEN

Den store sporvidden (1570 mm foran og 1554 mm bak) og Michelin Pilot Super Sport 235/35 R19-dekkene sørger for at 308 GTi fra PEUGEOT SPORT får et optimalt veigrep. Den lette konstruksjonen til Pseudo-McPherson-hjulopphenget betyr dessuten at dekkene er mindre utsatt for slitasje.
Meld interesse:


Tilbake til PeugeotKlikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

* Forbehold om feil/tekniske endringer.

Personvern