Den sportslige og elegante PEUGEOT 208 GTi med eksklusiv i-Cockpit har en imponerende ytelse og er en ambisiøs modell med en personlighet som skinner tydelig igjennom fra første stund.

SPORTSLIG OG ELEGANT

PEUGEOT 208 GTis frontparti er både imponerende og forførende: Den nye støtfangeren har fått skarpere konturer, noe som gir et klarere og mer atletisk uttrykk. Grillen har blitt større, med en ny og kraftigere ramme, og er nå fullt ut integrert i støtfangeren.

STRUKTURLAKK

En annen, iøynefallende forbedring er den nye teksturerte lakken i matt, fargen Ice Silver. Denne lakken skaper en spennende overflate som er matt og satinert på samme tid. Dermed skapes et unikt uttrykk som fremhever PEUGEOT 208 GTis stilrene linjer og sportslige preg.

Den nye lakken er mer slitesterk og enklere å vedlikeholde enn tradisjonell matt lakk. Den er dessuten svært ripebestandig og tåler hyppig vask godt, både høytrykks- og børstevask. Og siden denne lakken nå produseres i stor skala, er den endelig tilgjengelig for alle.

LYSENDE PERSONLIGHET

Løveklørne har blitt en etablert signatur for Peugeot, og de røde 3D LED-klorne på den nye PEUGEOT 208 GTi er noe du vil legge merke til med én gang.

ESSENSEN AV GTi

17-tommers aluminiumsfelger med økt sporvidde og røde bremsekalipere gjør stilen komplett. GTi-seriens ånd er kort og godt lett å få øye på. Det sportslige uttrykket forsterkes med en grill med «flytende» panel og rutemønster i krom samt PEUGEOT-merke både i grillen og på bakluken.

EN SPORTSLIG ARV

Absolutt ingenting er overlatt til tilfeldighetene på den nye PEUGEOT 208 GTi. Alle som er glad i sportslige biler vil sette pris på modellens økte sporvidde, røde bremsekalipere, GTi-logoer og doble forkrommede eksosrør.

PEUGEOT i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit har fått en naturlig ergonomisk utforming som øker kjøregleden og gjør bilen enkel å manøvrere med større presisjon. Det hevede instrumentpanelet og det kompakte rattet sørger for presis styring og en sportslig kjøreopplevelse som er spennende, intuitiv og trygg, uten at du noensinne trenger å flytte blikket vekk fra veien.

AVANSERT INSTRUMENTPANEL

Du har alle instrumentskivene i det hevede instrumentpanelet rett foran deg. Hver instrumentskive er rammet inn av rødt LED-lys mot en bakgrunn av matte og blanke ruter og har retroinspirerte nåler som lyser hvitt. Du har alle viktige kjøredata rett foran deg og trenger aldri å flytte blikket vekk fra veien.

KOMPAKT RATT

Legg hendene på sportsrattet i fullnarvet skinn prydet med GTi-logoen. Sammen med de kompakte utvendige målene på den nye PEUGEOT 208 GTi (total lengde er under fire meter) gjør det kompakte sportsrattet bilen smidig og svært lettmanøvrert – oppskriften på mye moro bak rattet.

BERØRINGSSKJERM

Den 7 tommer store berøringsskjermen er perfekt plassert, og har fått et sportslig «Redline»-tema i rødt og sort. Berøringsskjermen gir enkel tilgang til navigasjonssystemet og en rekke andre funksjoner. Den leveres med Jack- og USB-tilkobling, slik at du kan høre på musikk eller lade enheter, og dessuten Bluetooth-forbindelse, slik at du kan ringe når du er ute på veien, uten å bekymre deg for sikkerheten.

KLAR FOR FART OG SPENNING

Sett deg godt til rette i de behagelige setene og nyt synet av GTi-logoen på skinninteriøret. Kjørestillingen er naturlig, og hånden finner intuitivt veien til girspakkulen i rødt og satinert krom.

DE VIKTIGE DETALJENE

Hver minste detalj bygger opp om GTi-identiteten: røde stikninger på setene, armlenene i dørene, girspakmansjetten, håndbremsspaken i skinn, de sorte sikkerhetsbeltene med røde kanter, de blanke, sorte dørhåndtakene med røde kanter foran, dørtersklene prydet med GTi-logoen og sportspedalene i aluminium.

HJULOPPHENG

Spenningen er til å ta og føle på fra det øyeblikket du vrir om tenningen. Med et svært presist hjuloppheng, avstivet fjæring og en sporbredde som er økt med 10 mm foran og 20 mm bak, følger den nye PEUGEOT 208 GTi konturene av veien med høy presisjon og stor smidighet, slik at du er garantert en god kjøreopplevelse.

Kombinert med PEUGEOT i-Cockpit, det kompakte rattet, et forbedret hjuloppheng og optimert vekt for best mulig respons gir PEUGEOT 208 GTis understell en perfekt balanse mellom komfort og sportslig veigrep og legger forholdene til rette for genuin kjøreglede med optimal sikkerhet.

LED-FRONTLYKTER

Med halogen-frontlykter med en rektangulær indre struktur og LED-teknologi med flate ledere for lysledere og blinklys som gir et svært godt og presist lys, har den nye PEUGEOT 208 GTi fått et lekkert, strømlinjeformet utseende som skiller seg ut fra mengden.

Frontlyktene sikrer god sikt uansett forhold, ikke minst ut mot veikanten og i skarpe svinger.

Både kjørelys og blinklys har LED-pærer. Blinklysene er plassert rundt hovedlyktene og gir den nye PEUGEOT 208 GTi et katteaktig «blikk».

AVANSERTE LYKTER

Lysene på den nye PEUGEOT 208 GTi representerer det beste innen moderne teknologi, og de særpregede nye, røde 3D LED-klørne er med på å forsterke bilens sportslige og høyteknologiske uttrykk.

MIRROR SCREEN

Mirror Screen-funksjonen gjør det mulig å bruke apper på en Mirrorlink®-kompatibel smarttelefon eller med CarPlay® via bilens 7-tommers berøringsskjerm. For å oppnå best mulig lesbarhet og sikkerhet i bilen, har de kompatible appene fått et grensesnitt spesialtilpasset bruk ved kjøring.

PEUGEOT Connect Apps

Tjenesten er tilgjengelig fra PEUGEOT 208s 7-tommers berøringsskjerm og forutsetter en 3G-nøkkel (ekstrautstyr) og et abonnement (foreløpig ikke tilgjengelig i Norge). Leveres som en pakke med 18 tjenester som gir føreren tilgang til praktisk informasjon i sanntid, og som forenkler den daglige kjøringen. Blant tjenestene finner vi oversikt over parkeringsplasser og drivstoffpriser i nærheten, trafikkinformasjon, værmelding, turistinformasjon fra både den røde og den grønne Michelin-guiden, telefonkatalog, TripAdvisor- og Coyote-appene (avhengig av av land og utstyr i bile

Link MyPeugeot

Denne appen bruker en Bluetooth®-forbindelse sammen med bilens berøringsskjerm. Dermed kan data overføres direkte fra bilen og til en kompatibel smarttelefon, og du kan få tilgang til følgende tjenester:

 •   Maintenance and alerts: Systemet husker datoen for neste vedlikeholdskontroll.
 •   Find My Car: Hjelper deg å finne tilbake til der du parkerte bilen.
 •   Last Mile Guidance: Viser vei til bestemmelsesstedet til fots når du har parkert bilen (forutsetter en navigasjonsapp).
 •   Distance left: Sjekker drivstoffmåleren og hvor langt du kan kjøre på det du har igjen på tanken, mellom to kjøreturer.
 •   Journey statistics: Etter ankomst til bestemmelsesstedet kan du se statistikk for den tilbakelagte turen: varighet, gjennomsnittlig drivstofforbruk og tilbakelagt distanse.

PEUGEOT Connect-pakker

 For å øke komforten og sikkerheten ytterligere tilbyr vi nå tre nettbaserte servicepakker:
 •   Monitoring Pack: Virtuell servicehåndbok og veiledning til miljøbevisst kjøring.
 •   Mapping Pack: Geolokalisering, hjelp til å finne hvor bilen er parkert, e-postvarsler når bilen er i bruk, reiser underveis og tilbakelagte reiser
 •   Tracking Pack: Hvis bilen skulle bli stjålet, kommuniserer tjenesten med de relevante politimyndighetene, slik at disse kan spore opp bilen.

SKIVEBREMSER

Med PEUGEOT 208 GTis høye ytelse kom også behovet for et skreddersydd bremsesystem. Bremsene på den nye PEUGEOT 208 GTi er effektive, enkle å måle og har en betydelig forbedret varmebestandighet og ventilerte bremseskiver (302 mm i diameter foran, 249 mm bak) som holdes fast av røde, flytende kalipere og gir god sikkerhet uansett forhold.

ESP

Nye PEUGEOT 208 GTi leveres med et ESP-system som kan slås av og på, og som omfatter følgende:
 •  ASR (antispinn)
 • EBA (nødbremsassistanse), som setter inn maksimalt bremsetrykk når bremsepedalen trykkes ned raskere enn en angitt hastighetsgrense
 • ABS (blokkeringsfrie bremser), som hindrer at hjulene låser seg ved nødbremsing, slik at føreren beholder kontrollen over bilen
 • BFD (elektronisk bremsekraftdistribusjon), som distribuerer bremsekraften mellom for- og bakakselen.

ACTIVE CITY BRAKE

Som en del av bilens overlegne utvalg av sikkerhetsutstyr (seks kollisjonsputer er standard, cruise control/fartsbegrenser, automatisk aktivering av varselblink) er den nye PEUGEOT 208 GTi også utstyrt med den nye Active City Brake-teknologien, en funksjon for automatisk bremsing ved risiko for kollisjon i bytrafikk, som gjør det lettere å unngå ulykker eller redusere konsekvensene dersom føreren ikke reagerer raskt nok ved kjøring i bygater i mindre enn 30 km/t.

STATISKE ADAPTIVE LYS

I nærlys- eller kjørelysfunksjonen, når blinklyset settes på eller rattet dreies over en bestemt vinkel, sørger denne funksjonen for at tåkelysene foran lyser opp kurvens innersving ved hastigheter under 40 km/t (f.eks. ved kjøring i bygater, på svingete veier, i veikryss eller i forbindelse med parkering).

PEUGEOT Connect SOS (nødoppringing) og Peugeot Assistance

PEUGEOT gjør det enklere å gjøre nødanrop over hele Europa. Når hvert minutt teller, kan du være trygg på at du får svar raskt via PEUGEOT Connect SOS.
 • Automatisk nødanrop: Dersom kollisjonsputene eller de pyrotekniske sikkerhetsbeltene utløses, sender bilen automatisk ut et nødanrop uten at føreren trenger å foreta seg noe. PEUGEOT Connect SOS vil deretter lokalisere bilen, opprette telefonkontakt med personene i bilen og sende ut hjelp etter behov. Telefonsamtalen kan føres på bileierens morsmål.
 • Manuelt nødanrop: Skulle du være vitne til eller oppleve en kritisk situasjon (f.eks. et illebefinnende eller et overfall), kan du ringe PEUGEOT Connect SOS raskt. Alt du trenger å gjøre, er å holde SOS-knappen, som du finner ved kupélyset, inne i tre sekunder.

KOLLISJONSPUTER

 I tilfelle kollisjon er nye PEUGEOT 208 GTi som standardutstyrt med seks kollisjonsputer som skal gi ekstra god beskyttelse til fører og passasjerer:
 • To frontkollisjonsputer beskytter førerens og forsetepassasjerens hode og overkropp ved en eventuell frontkollisjon.
 • To sidekollisjonsputer foran beskytter føreren og forsetepassasjeren ved et eventuelt sammenstøt fra siden.
 • To kollisjonsputegardiner foran og bak beskytter hodene til personene foran og bak i bilen.

BENSINMOTOR MED 208 HK

En bensinturbo 1,6 THP-motor med effekt på 208 hk og et forbedret eksosanlegg gir ingen tvil om at den nye PEUGEOT 208 GTi er en bil utviklet for eksepsjonelle ytelser.
Også ytelsestallene for den nye PEUGEOT 208 GTi vitner om en svært sportslig karakter. Den går fra 0 til 100 km/t på bare 6,5 sekunder, og kan tilbakelegge ca. 1,6 km (1 mile) på utrolige 26,5 sekunder. Akselerasjonen under kjøring er ikke mindre imponerende: bilen går fra 80 til 120 km/t på 6 sekunder i femte gir.

FORHOLD MELLOM VEKT OG EFFEKT

Med en vekt på bare 1160 kg kan den nye PEUGEOT 208 GTi skilte med et svært godt forhold mellom vekt og effekt på 5,58 kg/hk. Den har et imponerende lavt utslipp på bare 125 g CO2 per km ved blandet kjøring, og bruker bare 5,4 l per 100 km ved blandet kjøring, 6,9 l per 100 km ved bykjøring og 4,6 l per 100 km ved landeveiskjøring (i samsvar med direktiv 99/100/EF).

PEUGEOT OG MILJØET

Alle PEUGEOTs biler drar full fordel av selskapets ekspertise når det gjelder å redusere drivstofforbruk og skadelige utslipp, noe også PEUGEOT 208 GTi er et svært godt eksempel på.
Vekt, aerodynamikk, dekk, siste nytt innen teknologi – vi har ikke spart på noe når det gjelder å redusere bilens påvirkning på miljøet og tenke nytt med tanke på miljøvennlig design. 25 % av polymerene i den nye PEUGEOT 208 GTi er avledet av resirkulerte materialer eller materialer av naturlig opprinnelse. Vi vil særlig trekke fram den bakre støtfangeren, som i sin helhet er laget av «grønne» materialer (naturfibre, ikke-metalliske resirkulerte materialer, biologiske materialer).
Meld interesse:


Tilbake til PeugeotKlikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

* Forbehold om feil/tekniske endringer.

Personvern