Oppleves som revolusjonerende. Slik ser den ut også.

Nye A-Klasse sedan med MBUX (Mercedes-Benz User Experience) og sportslig 3-box design.

Sedanen. Nå også som A-Klasse.
En av de mest klassiske bilformene er i dag en av de mest moderne. Nye A-Klasse sedan tolker 3-box design mer sportslig enn noen gang.

Økt romfølelse.
Foran en revolusjonerende A-Klasse. Bak byr den nye sedanen på mer av alt: mer plass, mer komfort, simpelthen enda mer A-Klasse.

Skal vi ta en prat?
Om MBUX (Mercedes-Benz User Experience), en helt ny måte å bruke en bil på. Om intuisjon og om kunsten å hver dag lære noe nytt. Til nye A-Klasse nesten kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv.

La oss snakke om tillit.
Nye A-Klasse kan varsle deg når det er fare for kollisjon, hjelpe deg med å bremse og foreta unnamanøvre eller til og med utløse autonom nødbremsing.

Første A-Klasse i 3-box design.
A-Klasse fra en sportslig side: som sedan med dynamisk elegant silhuett.

Svakt fallende tak. Sterkt stigende beundring.

Allerede som barn tegnet vi biler med såkalt 3-box design. Med nye A-Klasse sedan har vi igjen dette i tankene. Silhuetten er svært dynamisk og samtidig tidløs elegant.

Helt ny. Og allerede en legende.

Det flate panseret, smale frontlykter og grillen med en kontur som åpner seg nedover får fronten til å virke bred. Et skikkelig høydepunkt i AMG Line (tilvalg) er grillen med diamantpins i krom. De distinkte luftinntakene i nedre del av støtfangeren er tilpasset støtfangerens profil.

Velkommen! Her handler alt om deg.

Kupeen til nye A-Klasse sedan regelrett omfavner fører og passasjerer. Overgangene mellom instrumentpanelet, midtkonsollen og dørkledningene er flytende og sørger for det behagelige "wrap around"-designet. Dette er like enestående i denne klassen som utvalget av dekorelementer og komfortbelysningen, som får alt til å fremstå i sitt beste lys.

Rene linjer i skjønn forening.

Strømlinjeformet beveger nye A-Klasse sedan seg mot strømmen med sin skrå front. I midten troner den høyreiste grillen foran panseret som er trukket langt ned. På hver side utstråler MULTIBEAM-LED-frontlyktene (tilleggsutstyr) ekte innovasjonskraft. Samlet gir fronten inntrykk av at nye A-Klasse sedan ligger enda lavere på veien. Hvor den gir oss merkbart kraftigere hjertebank.

Hekken til A-Klasse sedan. Starten på en designæra.

Det nye rene designet til A-Klasse er fullendt med sedanen, med en karakteristisk hekk og todelte baklykter som får den til å virke bredere. Bagasjerommet som skjuler seg bak den er ikke bare fantastisk men også fantastisk stort. Med funksjonen HANDS-FREE ACCESS (tilvalg) kan det til og med åpnes med hendene fri.

Det nye plasskonseptet passer helt perfekt.

Når du ser deg rundt i nye A-Klasse sedan, vil du oppdage noe som forbauser: forbausende mye plass. Især i baksetet finner også velvoksne seg godt til rette. Nye A-Klasse har sportsseter med justerbare hodestøtter. I forbindelse med avfjæret komfortsete er multikontursete tilgjengelig. Seteklimaanlegg og andre trekk kan velges som tilleggsutstyr. For reisekomfort på premiumnivå.

Mye er uoppdaget. Det er bare å begynne.

Her sier et blikk mer enn tusen ord. Interiøret til nye A-Klasse sedan fascinerer med et usedvanlig tiltalende utseende, og du har full oversikt på to høyoppløselige skjermer. Standardstørrelsen er på 7 tommer, mens de fås som tilleggsutstyr på 10,25 tommer. Uansett hvilken størrelse du velger, ser skjermene ut til å sveve i rommet. De betjenes på en enkel måte med touch control-knappene på rattet, touchpaden (tilvalg) eller berøringsskjermen. Sistnevnte er en nyhet og definitivt verdt å ta en ekstra titt på.

Mercedes-Benz User Experience.
MBUX (Mercedes-Benz User Experience) fritar deg ikke fra kjøringen, men gjør den mest mulig behagelig. Takket være kunstig intelligens er systemet lærevillig og tilpasser seg med tiden stadig bedre føreren. Med det intelligente stemmestyringssystemet LINGUATRONIC kan du nesten samtale like naturlig som med en god venn.

Det er mye å snakke om.

Takket være LINGUATRONIC i helt ny drakt adlyder nye A-Klasse ordrene fra deg. Men ikke bare det; den forstår deg, uten å måtte lære kommandoene på forhånd. Og den snakker med deg. Lese, diktere eller sende SMS? Ikke noe problem. Den sjekker værmeldingen for bestemmelsesstedet ditt, bytter radiokanal og finner raskeste vei hjem. To ord er alt som skal til: "Hey Mercedes", og nye A-Klasse er lutter øre.
Leveres kun som del av pakke i kombinasjon med utstyret Utvidede funksjoner MBUX og touchpad.

Mye er uoppdaget. Det er bare å begynne.

Her sier et blikk mer enn tusen ord. Interiøret til nye A-Klasse sedan fascinerer med et usedvanlig tiltalende utseende, og du har full oversikt på to høyoppløselige skjermer. Standardstørrelsen er på 7 tommer, mens de fås som tilleggsutstyr på 10,25 tommer. Uansett hvilken størrelse du velger, ser skjermene ut til å sveve i rommet. De betjenes på en enkel måte med touch control-knappene på rattet, touchpaden (tilvalg) eller berøringsskjermen. Sistnevnte er en nyhet og definitivt verdt å ta en ekstra titt på.

Kan veien til boligen din. Og kjenner vanene dine.

MBUX, nye Mercedes-Benz User Experience, gjør nye A-Klasse sedan mer intelligent enn noen gang. Hver dag lærer den noe nytt og lærer fremfor alt deg bedre å kjenne. Den vet hvilken musikk du liker og kan veien til jobben din utenat. Derfor velger den automatisk riktig radiostasjon eller viser deg en raskere vei dersom det er kø på den strekningen du vanligvis kjører. Dette gjør den helt av seg selv, dersom du ønsker det.

Betjening som berører.

Forestill deg at du kan styre hele bilen med lillefingeren. Det hadde vært noe, ikke sant? La oss presentere touchpaden som du kan styre mange funksjoner med, for eksempel navigasjonssystemet og komfortbelysningen. Den berøringssensitive overflaten gjenkjenner til og med håndskriften din uten problemer. Berøringsskjermen gjør det hele enda enklere. En bevegelse er alt som skal til for at det sier klikk.

A-Klasse retter alltid blikket forover.

Med head-up-displayet i nye A-Klasse sedan ser øynene dine automatisk rett frem hele tiden. For med det blir all relevant informasjon som f.eks. hastighet, fartsgrenser eller navigasjonsanvisninger projisert midt i synsfeltet ditt. Virtuelt og i fullfarge. Visningsfeltets innhold kan tilpasses og lagres med minnefunksjonen.

Den smarte måten å ta med seg smarttelefonen på.

I nye A-Klasse sedan lades smarttelefonen din når du legger den i midtkonsollen. Dette skjer helt uten ledninger, og med Qi-standarden. Og takket være Near Field Communication (NFC) kobler smarttelefonen seg straks til A-Klasse sedan uten at du behøver å taste inn en kode eller foreta deg andre ting.

Som regel trenger man ikke endre verden, det holder å endre synet på den.

Med nye A-Klasse sedan får man se ting på en helt ny måte. For eksempel på veien. Ved hjelp av et spesielt kamera viser den området rundt bilen som film eller bilde på multimediesystemets display. Og det på en innovativ og informativ måte. Det legger til virtuelle objekter eller markeringer slik at det for eksempel blir enklere å finne frem til målet ditt. Med andre ord et system som er både intuitivt og intelligent.

Ser ut som et vanlig ratt. Kan så mye mer.

Det går også som en lek å sende meldinger og bla gjennom kontaktene. I nye A-Klasse sedan kan du bruke smarttelefonen uten å holde den i hånden. Du kobler den til via USB eller NFC. Deretter kan du helt enkelt betjene nesten alle apper og funksjoner ved hjelp av touch control-knapper på displayet til multimediesystemet. Enklere kan det knapt bli.

Bilnøkkelen i ny fortolkning.

Ved hjelp av Near Field Communication (NFC) kan du enkelt låse opp nye A-Klasse sedan ved å holde smarttelefonen inntil dørhåndtaket. Du kan til og med starte motoren med smarttelefonen som da må ligge i det riktige oppbevaringsrommet. Men kjøringen må du (heldigvis) ta deg av selv.

Prestasjonsfremmende komfort og forbilledlig sikkerhet.
Enten det gjelder rushtrafikk, langkjøring om natten eller turer på ukjente veier – i stressende situasjoner gjør din nye A-Klasse sedan det merkbart lettere for deg. Hemmeligheten ligger i et konsept som gjør enhver tur i en Mercedes-Benz trygg og unik, nemlig Mercedes-Benz Intelligent Drive. For den tiden du tilbringer bak rattet, er din tid. Tid for avslapning. Tid til å fylle på med energi. For at du skal nå målet på en trygg, men også avslappende måte.

Aktiv avstandsassistent DISTRONIC

Dette avanserte systemet er til stor hjelp når du kjører i kø. Den aktive avstandsassistenten DISTRONIC avlaster deg i stor grad og regulerer automatisk avstanden til bilen som kjører foran deg. I kombinasjon med skiltgjenkjenning kan du med et knappetrykk importere avleste fartsgrenser.
  • En radarsensor i radiatordekselet overvåker området foran bilen
  • Funksjoner: regulerer inn ønsket avstand valgt av føreren til kjøretøy i bevegelse og stillestående kjøretøy: mellom 0 og 200 km/t
  • visuell og akustisk varsling hvis føreren må gripe inn selv

Aktiv bremseassistent

Den aktive bremseassistenten følger oppmerksomt med i trafikken og kan bidra til å forhindre alvorlige ulykker på grunn av for liten avstand eller uoppmerksomhet. Ved fare for kollisjon varsler systemet visuelt og akustisk. Bremser du for svakt, vil systemet øke bremseeffekten avhengig av situasjonen.
Hvis du ikke reagerer, overtar den aktive bremseassistenten og iverksetter an autonom bremsing for å redusere så mye energi som mulig. Dette kan forhindre ulykker eller redusere alvorlighetsgraden dersom ulykken ikke er til å unngå. Systemet reagerer også på stillestående biler og kryssende fotgjengere opp til en hastighet på rundt 60 km/t. Avhengig av situasjonen unngår den til og med kollisjoner i hastigheter opp til 50 km/t.

PRE-SAFE®-system

PRE-SAFE®-systemet utnytter tiden før ulykken er et faktum. Dette omfatter en rekke tiltak som kan redusere skader som kan oppstå. Den innovative funksjonen PRE-SAFE® sound skaper en støyende lyd i høyttalerne som kan utløse en beskyttende refleks: Hørselen din kobles ut for et lite øyeblikk, noe som kan beskytte mot skadelig høye kollisjonslyder.
PRE-SAFE® sørger for at sikkerhetsbeltene for forsetene strammes elektrisk i farlige situasjoner, slik at belteslakk reduseres. Dermed kan faren for at personene beveges forover under bremsing eller skrens reduseres allerede før ulykken. I visse tilfeller lukkes sidevinduene eller panoramasoltaket automatisk. I tillegg settes passasjersetet foran i en mer kollisjonsgunstig posisjon. Totalt sett kan elementene i PRE-SAFE®-systemet i betydelig grad redusere faren for personskader.
PRE-SAFE® Sound har en spesiell databrikke som skaper en støyende lyd i høyttalerne. Lyden minner om brenninger mot en strand eller et fossefall. Når refleksen aktiveres, trekker den bittelille stapediusmuskelen i øret seg sammen for et lite øyeblikk, slik at den demper forbindelsen mellom trommehinnen og det indre øret. Dette skjer allerede ved et akseptabelt lydnivå som kan sammenlignes med støynivået fra tett trafikk. Men det aller beste er dersom ingenting skjer. PRE-SAFE®-funksjonene er uansett klare til å beskytte deg i neste farlige situasjon.

Aktiv kjørefeltassistent

Dersom du utilsiktet krysser en stiplet eller heltrukket linje, kan systemet advare deg ved hjelp av vibrasjoner i rattet. Krysser du en heltrukket linje, eller systemet registrerer biler i kjørefeltet bak en stiplet linje, kan assistenten i tillegg bremse hjulene på den ene siden.
Denne kurskorrigeringen kan forhindre ulykker. Systemet griper ikke inn dersom du selv aktivt styrer, bremser eller akselererer. Som fører er det alltid du som skal ha kontrollen over bilen.

Blindsoneassistent

Blindsoneassistenten beholder oversikten for deg når du skifter kjørefelt, og kan registrere objekter i bilens blindsone. Dette kan forhindre kollisjon på for eksempel flerfeltsvei eller motorvei. Står stille i tre minutter til: Registrerer assistenten syklister eller kjøretøy i fareområdet, varsles du visuelt og akustisk.
To radarsensorer overvåker blindsonen for å gjøre deg oppmerksom på farlige situasjoner i trafikken. Registrerer systemet en annen trafikant i blindsonen, lyser en rød trekant i sidespeilet på den aktuelle siden. Dersom du overser varslingen og slår på blinklyset, begynner varsellyset å blinke, og det høres et lydsignal.

Trafikkskiltassistent

Kameraet og navigasjonssystemet har full oversikt over gjeldende fartsgrenser – og hjelper deg å beholde oversikten når det er mange trafikkskilt å forholde seg til. Systemet holder deg informert hele tiden, slik at risikoen for at du kjører for fort, reduseres. Dette er ikke bare behagelig, det øker også sikkerheten under kjøring.
Trafikkskiltassistenten viser også tilleggsskilt om for eksempel redusert hastighet ved våt veibane. Er vindusviskerne slått på, avgir systemet en advarsel. Når assistenten registrerer en fartsgrense, kan du overføre den til bilen ved å trykke på en knapp på rattet. Er bilen utstyrt med aktiv fartsgrenseassistent, kan fartsgrensen automatisk aktiveres i bilen slik at bilen holder denne fartsgrensen. Strekningens forbikjøringsforbud samt opphevelse av forbikjøringsforbudet vises i kombiinstrumentet hhv. mediedisplayet. Trafikkskiltassistenten kan også registrere innkjøring forbudt-skilt. Systemet avgir da optiske og akustiske signaler for å be deg endre retning.
På biler med Kjøreassistentpakkens kamera- og radarsystemer økes sikkerheten ytterligere. Her kan assistenten til og med varsle om personer som krysser veien i fotgjengerfeltet.

Head-up-display

Head-up-display viser viktig informasjon midt i synsfeltet ditt, slik at du kan holde hele din oppmerksomhet rettet mot veien. Du unngår trøtte øyne, ettersom du slipper å stadig flytte blikket fra veien til instrumentene i bilen og tilbake til veien igjen. Dette er en stor fordel for konsentrasjonen din.
Det virtuelle bildet på 24 x 8 cm ser ut til å sveve omtrent 2,5 meter foran panseret. Du kan justere det i høyden og lagre posisjonen med setenes minnefunksjon.

Din tilgang til en digital verden signert Mercedes-Benz.

Den beste forbindelsen til din bil – Mercedes me connect.

Mercedes me connect oppretter forbindelse mellom deg, smarttelefonen og din Mercedes-Benz. Med Mercedes me connect kan du gå inn på Mercedes me-portalen eller Mercedes me-appen for å se en oversikt over viktige bildata som kilometerstand, dekktrykk og tanknivå. Dette gjør du like enkelt i bilen som hjemme. Telediagnostikk, veihjelp samt Mercedes-Benz nødanropssystem øker sikkerheten. Du kan på en enkel måte sende reisemålene fra smarttelefonen til din Mercedes-Benz. Med Live Traffic Information mottar du informasjon om trafikksituasjonen i tilnærmet sanntid. Kjøretidsprognosen varsler deg om kø og foreslår et annet avreisetidspunkt.
Registrer deg slik at du kan bruke flere tjenester som gjør hverdagen enklere for deg.

Slik aktiverer du Mercedes me connect-tjenestene.

I dag er det ingen som trenger å avstå fra digital komfort. Heller ikke du. Bare registrer deg i Mercedes me-portalen. Når du er innlogget, knytter Mercedes-Benz forhandleren sammen Mercedes me-kontoen din og bilen din. Deretter kan du foreta ønskede innstillinger samt aktivere eller deaktivere apper og tjenester. Helt fleksibelt, helt personlig. Alltid og overalt.
Meld interesse:


Tilbake til Mercedes-BenzKlikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

Personvern