En ekte stjerne.

En stjerne i god form.

Opplev det enestående designet til CLA Shooting Brake.

Plass en fordel.

Det unike designet og den umiskjennelige dynamiske silhuetten gjør Shooting Brake til en ekte plassmester.
Den kombinerer dynamikken til en Shooting Brake med nytteverdien til stasjonsvogn. For plasselskende designfans er det ingen vei utenom. Snøbrett eller racersykkel – det variable lasteromssystemet gir rom for mange opplevelser.

Viden kjent for sparsomhet og kjøreglede. 

Men CLA har ikke bare utseendet med seg, den har det som skal til på veien også.
Shooting Brake har en cw-verdi på 0,26. Dermed setter den standarden innen aerodynamikk: En cw-verdi på 0,26 gjør den til den mest strømlinjede bilen i sin klasse. Effektivitet spiller også ellers en stor rolle for denne kompakte bilen. Blant annet er motorpanser og forskjermer av aluminium for å spare vekt. Også motorer og girkasser er ekstra lette, og innvendig og utvendig lys er i LED-teknikk.

Også de tekniske komponentene i CLA Shooting Brake er satt opp for å kombinere sprek kjøreglede og høy kjørekomfort med økonomiske forbruksverdier og lave utslipp. Et omfattende motorprogram inklusive firehjulsdrift 4MATIC og et understell med adaptiv demperjustering dekker de forskjelligste kundeønsker.

Fra "piano" til "forte": dobbeltclutchgirkassen 7G-DCT.

7G-DCT er mer enn syv gir. Den kombinerer nemlig komforten til en 7-trinns automatgirkasse med kjøredynamikken til en manuell kasse.
Med DYNAMIC SELECT kjøreprogram Economy, Sport og Manual kan du velge girkarakteristikk på forhånd, fra økonomisk til dynamisk. Sportslig anlagte førere kan gire manuelt med girhendlene på rattet.

Klar til å gi deg et kick.

Med 4MATIC firehjulsdrift overføres kraften fra motor og girkasse perfekt til veibanen. Takket være trinnløs dreiemomentfordeling for foraksel og bakaksel. Det gjør at firehjulsdriften tilpasser seg fleksibelt til kjøresituasjonen.

Firehjulsdriften støttes av understell med forskjellig oppsett – fra sportslig-komfortabelt til ekstra sportslig. Er bilen utstyrt med understell med adaptiv demperregulering (tilleggsutstyr), kan du ved hjelp av DYNAMIC SELECT-bryteren velge mellom komfort- og sportsmodus.

Viser vei mot best mulig nettverkskobling.

Hos oss har innovative og individuelle mobilitets-, konnektivitets- og serviceytelser et navn: Mercedes me. En del av dette nye opplevelsesuniverset er Mercedes me connect, som kobler sammen bil, fører og hverdagsliv i et brukervennlig samspill.

Med Smarttelefon-integrasjonspakke kan du integrere iPhones® via Apple CarPlayTM og Android smarttelefoner via Android Auto i bilen og betjene dem med stemmestyring. Enkelte funksjoner kan også betjenes med betjeningselementene i bilen.

Det lille ekstra når det gjelder lastekomfort.

Med KEYLESS GO er det brått slutt på å lete etter bilnøkkelen i vesker, jakke- eller bukselommer. Det komfortable tilgangs- og kjørerettighetssystemet gjør det mulig å åpne, starte og låse bilen bare du har nøkkelen på deg. For at du skal kunne åpne bilen, må den elektroniske nøkkelen med den passende rettighetskoden befinne seg i umiddelbar nærhet av bilen. Hvis dette er tilfellet, kan du åpne alle dørene bare ved å ta tak i dørhåndtaket. Induksjonsantenner i dørene og støtfangerne gjør det mulig å kommunisere. HANDS-FREE ACCESS gjør det til og med mulig å åpne bagasjeromslokket helt uten å berøre det. Alt som skal til, er en bestemt bevegelse under sensoren i den bakre støtfangeren.

Gi god stil mer rom.

Elegant som en coupé, rommelig som en stasjonsvogn. La deg overbevise.

Mer om lasteromskonsept:

Oppdag det uvanlige plasstilbudet i CLA Shooting Brake – med mer takhøyde og raus plass i lasterommet.

Mer plass for mer eventyr.

Plasskonseptet til CLA Shooting Brake sørger for mer takhøyde i baksetet og mer oppbevaringsrom.
Det store, variable plasstilbudet hører til de sterke sidene ved Shooting Brake-konseptet. Det er plass til mangt og mye som man trenger i hverdag og fritid. Lasterommet har 25 liter større volum enn CLA Coupé og er klassens bredeste.

Best av alt er karakter.

Opplev det oppsiktsvekkende interiør- og eksteriørdesignet til CLA Shooting Brake.

Prestasjonsfremmende komfort og forbilledlig sikkerhet.

Enten det gjelder rushtrafikk, langkjøring om natten eller turer på ukjente veier – i stressende situasjoner gjør CLA Shooting Brake det merkbart lettere for deg. Bak dette står et konsept som er innbakt i alle våre biler og gjør enhver tur i en Mercedes-Benz unik: Intelligent Drive. For den tiden du tilbringer bak rattet, er din tid. Tid for avslapning. Tid til å fylle på med energi. For at du skal nå målet trygt, men også avslappet.

Mercedes-Benz Intelligent Drive – teknologier i detalj.

Prestasjonsfremmende komfort og forbilledlig sikkerhet.

Sikker avstand, høy komfort.

Det innovative kjøreassistansesystemet hjelper føreren automatisk
til å holde trygg avstand til bilen foran og avlaster ham eller henne på lange strekninger og under køkjøring.

Aktiv bremseassistent

Hold avstand. Behold forspranget.

Den aktive bremseassistenten bidrar til å redusere faren for påkjørsel bakfra samt redusere konsekvensene av en ulykke.Systemet gir føreren en visuell advarsel ved for liten avstand til en forankjørende bil. Hvis systemet registrerer at det er fare for kollisjon, varsler det akustisk. Systemet kan støtte opp under førerens bremsing, og hvis føreren ikke bremser, kan det redusere hastigheten på egen hånd.

PRE-SAFE®-system

Den forebyggende passasjerbeskyttelsen.

Systemet kan registrere visse kritiske kjøresituasjoner på forhånd og, hvis det er fare for en ulykke, innlede forebyggende tiltak for å beskytte fører og passasjerer. Dette kan for eksempel være reversibel stramming av sikkerhetsbeltene eller automatisk lukking av sidevinduene. 

Kjørefeltassistent

Ytterst årvåken. Når føreren ikke er det. Uoppmerksomhet eller tretthet kan føre til at du kommer ut av kjørefeltet uten å merke det. Systemet kan oppdage at du utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, og gi følbar beskjed med pulserende rattvibrasjoner.

Det elektroniske blikket over skulderen.

Systemet gjør et av de største faremomentene i veitrafikken synlig. Hvis det oppdages et kjøretøy i blindsonen, lyser en rød trekant i sidespeilet. Skulle føreren overse signalet og aktivere blinklyset, følger dessuten et akustisk varsel.

Trafikkskiltassistent

Oppfatter hva som er tillatt.

Systemet er i stand til å registrere og vise fartsgrenser, innkjørings- og forbikjøringsforbud – samt opphevelsen av disse. Hvis føreren kjører mot kjøreretningen i en enveiskjørt gate, varsler systemet optisk og akustisk, forutsatt at innkjøringsforbudet er skiltet.

Den beste forbindelsen til bilen din – Mercedes me connect.

Med Mercedes me connect oppstår en fascinerende forbindelse mellom deg, smarttelefonen din og din Mercedes-Benz. På farten eller hjemmefra – med Mercedes me connect kan du enkelt lese av viktige bildata som kilometerstand, dekktrykk og tanknivå enkelt i Mercedes me Portal eller i Mercedes me App. Telediagnose, ulykkeshjelp, servicestyring og veihjelp samt Mercedes-Benz nødanropssystem gir nettbasert sikkerhet. Reisemålene dine sender du enkelt fra smarttelefonen til din Mercedes-Benz. Med Live Traffic Information får du overblikk over trafikksituasjonen så å si i sanntid. Kjøretidsprognosen varsler deg om kø og foreslår optimal avreisetid.

Slik aktiverer du Mercedes me connect-tjenestene.

Ingen trenger å unnvære digital komfort i dag. Heller ikke du. Bare registrer deg i Mercedes me Portal. Når du er innlogget, knytter Mercedes-Benz forhandleren sammen Mercedes me-kontoen din og bilen din. Deretter kan du både aktivere og deaktivere ønskede innstillinger, apper og tjenester. Helt fleksibelt, helt personlig. Alltid og overalt.

Mercedes-AMG.

AMG Performance-utgaven av CLA.

Eksteriørdesignet til Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake.

Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake sørger for en dynamisk fremtreden. AMG-grillen med dobbeltlamell og det karakteristiske AMG-frontskjørtet i A-vingedesign preger den markante fronten.
Frontsplitter-innsatsen og blanke sorte flics gir enda bedre kjølelufttilførsel. Sett fra siden er de nye 19" lettmetallfelgene i krysseikedesign et attraktivt blikkfang. Den aerodynamisk optimerte hekken gjør det ekspressive helhetsinntrykket fullkomment. Du ser det straks: I en Compact Racer fra AMG vil du alltid ligge i teten.

Interiørdesignet til Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake.

Ta plass i AMG Performance-setene med kraftige sidekonturer og integrerte hodestøtter. Nyt førsteklasses materialer og sportslig eleganse på sitt ypperste.
Sitteflate og seterygg byr på enda bedre sidestøtte og understreker den sportslige utseendet innvendig. AMG E-SELECT velgerspak (standard) og AMG Performance-ratt (tilleggsutstyr) setter også en ekstra spiss på det dynamiske interiøret. Da er det bare å spenne seg fast og rette blikket forover.

Motoren i Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake.

AMG er alltid standarden andre må måle seg mot. Det beste eksemplet på det er 2,0-litersmotoren i Mercedes-AMG CLA 45. Med 381 hk gjør den like mye inntrykk med ytelse som med driftsøkonomi.
Ifølge den europeiske testsyklusen NEDC 2.0 har den et forbruk på imponerende 0,86 l/mil. Motoren er intet mindre enn et teknisk mesterstykke, håndverksmessig produsert etter prinsippet One Man – One Engine. Sagt på en annen måte: helhjertet racing-lidenskap som føles på kroppen. Og høres på den mektige motorlyden i AMG sportseksosanlegget.

Optimal betjeningskomfort i Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake.

Perfekt manøvrering forutsetter optimal betjening. Det sørger AMG DRIVE UNIT for. AMG DRIVE UNIT er den sentrale styreenheten for AMG SPEEDSHIFT DCT 7-trinns sportsgirkasse og DYNAMIC SELECT kjøreprogrammer.
 
Det høyeffektive AMG bremsesystemet muliggjør suveren og nøyaktig dosert bremseeffekt. AMG Aerodynamikkpakke med større frontsplitter samt ekstra flics på frontskjørtet øker marktrykket. Dermed ligger alt til rette for en real kjøretur på de elegante AMG lettmetallfelgene.

Teknologier i Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake.

Hva har AMG førere og AMG ingeniører til felles? De har bensin i blodet. Verdens sterkeste serieproduserte 4-sylindrede turbomotor på 280 kW (381 hk) er beviset.
En twin-scroll turbolader sørger for spontan respons og kraftfull dynamikk med inntil 475 Nm dreiemoment. Og takket være AMG Performance 4MATIC fordeles potensialet optimalt på alle fire hjul. AMG DYNAMIC PLUS-pakken (tilleggsutstyr) med mekanisk styrt differensialsperre på forakselen sørger dessuten for at veigrep og fremkommelighet øker ytterligere.

Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC: drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,85-0,86 l/mil, CO2-utslipp ved blandet kjøring: 194-195 g/km[1]
[1]De angitte verdiene er beregnet i henhold til foreskrevne måleprosedyrer. Det dreier seg om "NEDC CO2-verdier" iht. § 2 nr. 1 gjennomføringsforordning (EU) 2017/1153. Drivstofforbruket er beregnet på basis av disse verdiene. Strømforbruket er beregnet i samsvar med forordning 692/2008/EF.

Meld interesse:


Tilbake til Mercedes-BenzKlikk her for mer informasjon

* Alle priser er veil. utsalgspris. Lokal frakt og leveringskostnader tilkommer.

* Forbehold om feil/tekniske endringer.

Personvern